Hrvatski Caritas OB Sisak donirao pokretnu kontejnersku kuhinju

U krugu opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku održano je prigodno potpisivanje ugovora o korištenju nove kuhinje koja je došla kao zamjena na onu koja je ozbiljno oštećena tijekom potresa, a potom i postala neupotrebljiva za pacijente i njihove potrebe.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina i ravnatelj OB „Dr. Ivo Pedišić“ mr. sc. Tomislav Dujmenović označili su simbolično početak rada suvremene, potpuno opremljene kontejnerske kuhinje  kapaciteta 300 obroka u kojoj će se, nakon nekoliko dana probnog rada, za pacijente ove bolnice svakodnevno pripremati hrana sve do završetka potpune obnove bolnice.

Nastavak je to suradnje Hrvatskog Caritasa i opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u sklopu koje je u posljednjih nekoliko mjeseci, a nakon nedavnoga potresa, Hrvatski Caritas omogućio transport donacije bolničkih kreveta za potrebe Kirurškog odjela bolnice, posredovao u usmjeravanju humanitarne pomoći bolnici te za potrebe nastavka rada Dermatološkog odjela osigurao dva kontejnera.

Ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović kazao je kako mu je iznimna čast biti na mjestu na kojem su se okupili s ciljem i povodom s kojim su se okupili. Objasnio je kako je bolnička kuhinja tijekom potresa iznimno oštećena zbog čega je i dobila crvenu naljepnicu.

Preseljenje u kuhinju na udaljenijoj lokaciji predstavljalo im je dodatan problem zbog strada da hrana tijekom transporta ne bi bila izložena kvarenju i neadekvatnim uvjetima za transport.

Zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić u ime županije ukazao je na zahvalnost i ponos poduzetim djelima na potresom pogođenom području. Kazao je kako, s obzirom na štete koje su nastale u potresu, još od onda nastoje ponovno unaprijediti život i vratiti ga u normalu te kako će se na poboljšanju standarda života i dalje aktivno raditi.