Folkloraši iz Velike Ludine u posjetu Varaždinu

Kulturno-umjetničko društvo u sklopu edukacijskog putovanja posjetilo je Varaždin. Edukacija je započela u prostorijama Centra tradicijske kulture Varaždin gdje su domaćini upoznali moslavčane s narodnim ruhom i specijalitetima Varaždina.

Nakon okupljanja ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina edukacija je nastavljena u sklopu programa gradske Turističke zajednice pod nazivom „Kome su posvećene gradske ulice i trgovi u Varaždinu“. U ugodnoj 90-minutnoj šetnji uz povijesne ličnosti grada upoznali su i brojne znamenitosti, a tematski razgled završio je nastupom prof. Darka Rušeca ispred rodne kuće Ivana Padovca održanog u čast obljetnice njegova rođenja.

Nakon kratkog predaha obilazak je nastavljen u Starome gradu gdje je društvo obišlo Kulturnopovijesni odjel Gradskog muzeja Varaždin. Riječ je o čuvaru baštine koji broji oko 30 tisuća različitih predmeta raspoređenih u 30-ak zbirki među kojima se kao najznačajnije ističu zbirke povijesnih portreta, streljačkih ciljeva, hladnog i vatrenog oružja, kovina, pokućstva, stakla, keramike te ostavština uglednih Varaždinaca.

Nakon edukativnog dijela uslijedio je ručak te opuštanje na Gradskim bazenima Varaždin.