26. natjecanje podmlatka i mladeži VZSMŽ

Na nogometnom igralištu u Desnom Trebarjevu u nedjelju 11. srpnja održano je 26. natjecanje pomlatka i mladeži Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

S područja Moslavine natjecala su se i postigla izvrsne rezultate, Vatrogasna društva koja pripadaju Vatrogasnoj zajednici Općine Velika Ludina, Grada Popovače i Grada Kutine. S područja Velike Ludine natjecao se DVD Mustafina Klada, s područja Popovače DVD-ovi: Donja Gračenica, Potok, Stružec, Voloder, Popovača i Gornja Jelenska, a s područja Kutine: Husain, Šartovac, Ilova, Repušnica, Banova Jaruga, Kutina-Grad i Međurić.

U kategoriji ženske djece od 6-12 godina, 1. mjesto pripalo je DVD-u Repušnica, 2. DVD-u Donja Gračenica, a 3. DVD-u Voloder. U kategoriji djece muške od 6-12 godina pobjeda je pripala DVD-u Sunja-Greda, a s područja Moslavine najuspješniji je bio DVD Stružec koji je zauzeo 5.mjesto.

U kategoriji ženske mladeži od 12-16 godina, pobjedu je odnijela ekipa DVD-a Donja Gračenica, a DVD Ilova je bio 3., a u kategoriji muške mladeži od 12-16 godina pobijedio je DVD Lekenik, a DVD Potok je bio 2.

Ovo je prvo veće natjecanje održano nakon 2019. godine i to uz mali broj pripremnih vježbi s obzirom na propisane epidemiološke mjere.  Djeci i voditeljima čestitke su uputili, te medalje i pehare najuspješnijima dodijelili zamjenik župana Mihael Jurić te predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.