OSI uključene u zajednicu, uspješan program Udruge OSI Kutina

Udruga OSI Kutina uspješno privodi kraju program „OSI uključene u zajednicu“. Prvi ovakav program s ciljem integracije osoba s invaliditetom u život lokalne zajednice Udruga OSI Kutina započela je 2010. godine, rekla je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina

U okviru program organiziran je poludnevni boravak za članove Udruge. Za njih su organizirane sportske i kreativne radionice, predavanja,  radna terapija i radno-okupacijske aktivnosti s ciljem razvijanja vještina i radnih navika, sudjelovanje u kulturnom i društvenom životu te događanjima u lokalnoj zajednici.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina

Ciljana skupina u programu su djeca s teškoćama u razvoju te mladi i odrasle osobe s invaliditetom. Kroz ovaj program ostvareni su specifični ciljevi: povećanje kvalitete usluga zapošljavanjem mlade stručne osobe, veća dostupnost usluga stanovnicima ruralnog područja, poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina, smanjene socijalne isključenosti.

    Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u okviru trogodišnjeg programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju usluge civilnog društva“ sufinanciralo je u iznosu 200 tisuća kn.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina

Predsjednica Udruge OSI Kutina, Jozefina Kranjčec nada se kako će Udruga u skoroj budućnosti biti u mogućnosti organizirati i cjelodnevni boravak za članove Udruge starije od 21. godine, jer u planu je gradnja nova zgrada Udruge.