SDP u Popovači predstavio svoje kandidate za gradonačelnika i župana

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Popovače Saša Jagarčec predstavio je u subotu 24.travnja svoj izborni program pod sloganom “Jer voliš Popovaču” građanima koji su potpisima podržali njegovu kandidaturu za tu važnu poziciju.

Tom prilikom istaknuo je kako se odlučio kandidirati s ciljem da svojim sumještanima pruži ljepše i ugodnije mjesto za život. „Popovača je lijep grad, mali, u njemu nema industrije i zagađenja, te želim stanovnicima pružiti sve ono što može moderan grad dati. Moji djed i baka i roditelji su odrasli tu, ja sam odrastao tu, sin mi tu živi, Popovača je moj grad i upravo zbog toga želim da svima bude što bolje!“ – rekao je Jagarčec dodavši da njegov tim čine mladi i školovani ljudi, koji nisu opterećeni prošlošću te kojima treba dati priliku.

Prilika je to bila da predstavi i svoj program iz kojeg kao najvažniju stavku najavljuje javno objavljivanje svake utrošene kune iz gradskog proračuna. Također, ističe kako će se zalagati za besplatne udžbenike za srednjoškolce, rad pedijatra, otvorenje doma za starije, razvoj vinskog i lovnog turizma, poticanje stanogradnje i kupnje nekretnina mladim obiteljima, smanjenje komunalnog doprinosa, smanjenje komunalne naknade i naknade za grobna mjesta, olakšano poslovanje tvrtkama koje će zapošljavati popovčane te bolje iskorištavanje poslovnih zona.

Popovaču je obišao i s građanima se družio nezavisni kandidat za župana Daniel Berdais koji na lokalnim izborima uživa podršku SDP-a. On je tom prilikom napomenuo kako se kandidirao iz više razloga, a kao glavni ističe želju za boljitkom. Zaključio je kako se u Sisačko-moslavačkoj županiji do sada uglavnom životarilo i kako se uglavnom ona zanemarivala i  o njoj se pričalo kao najgoroj, a sada je vrijeme za promjene i rješavanje problema koji tište narod.