Noć knjige u Kutini 23.04. – zanimljivi događaji uz epidemiološke mjere

Knjižnica i čitaonica Kutina u petak 23. 04. organizira desetu, jubilarnu Noć knjige.
 Ovo je druga po redu Noć knjige koja se održava u godini pandemije koronavirusa, pa je i ove godine događaj organiziran u skladu s epidemiološkim mjerama.  

„Budući da je prošle godine bio potpuni lockdown ove nam je godine situacija nešto bolja pa ćemo ipak održati određene sadržaje. I ove godine imamo učlanjenje s 50% popusta koje će početi ranije, od 16- 17 h, a korisnike molim za strpljenje jer će se zbog udaljenosti morati paziti na mjere, no doći će svi na red“, rekla je ravnateljica Knjižnice i čitaonice Suzana Pomper.
 

Knjižnica će ove godine ugostiti dva književnika. Od 18-19 h bit će to susret starijih osnovnoškolaca s književnikom Ratkom Bjelčićem koji sebe naziva piscem za čitateljstvo od „pelena do pelena“. Susret je nazvan „Što radiš danas poslijepodne„ po istoimenom romanu. Nakon toga od 20-21 h bit će organiziran književni susret s Kristijanom Novakom. “Konačno će biti ostvaren ovaj susret s poznatim piscem koji je trebao gostovati u Kutini prošle godine. Mladi nagrađivani autor, vrlo je popularan i jako čitan u našoj Knjižnici“.
  Nakon toga slijedi predavanje „Terapija knjigom uz glazbu“ koje će održati dr.sc. Daša Poredoš Lavor. Tema je biblioterapija koje se pokazala vrlo učinkovitom u savladavanju stresa.
  Noć knjige završit će akcijom „Knjigu vrati, ali ne plati!“, kada će svi oni korisnici koji nisu vratili svoju građu i imaju zakasninu, knjige moći vratiti bez plaćanja zakasnine.
  Zbog poštivanja epidemioloških mjera iz Knjižnice mole sve korisnike da im se prijave za događaje koji ih zanimaju kako bi znali koliko posjetitelja mogu očekivati. Kontakt brojevi su: 044/ 683-558 ili mail knjiznica.kutina@gmail.com.