Mogućnost subvencioniranja prve nekretnine za mlade u Popovači

Među brojnim aktualiziranim temama Gradsko vijeće Popovače iskazalo je interes i za subvencioniranjem prve nekretnine, nakon vijećnika Rize Mešića (SDP) u prosincu prošle godine, isto je pitanje prošloga tjedna postavio Ivan Abaz (HDZ).

„Razmišlja li Grad određenim mjerama subveniconirati kupnju prve nekretnine, odnosno olakšati mladim popovčanima stambeno zbrinjavanje?“ – pitao je vijećnik Abaz.

Gradonačelnik Josip Mišković odgovorio je kako u proračunu za to nisu predviđena sredstva, ali se o određenim sredstvima za tu namjenu može razmišljati tijekom rebalansa proračuna. „Mislim da je to jedna od dobrih ideja o kojima treba razmišljati budući da su neke jedinice lokalne samouprave krenule u tom smjeru. Trebamo vidjeti koja su to sredstva i na koji način mi to možemo sufinancirati. Trebamo napraviti i određene kriterije, ali i razmisliti o tome da se takva stavka uvede u redovan proračun te da se vidi u kojem iznosu i na koji način možemo pomoći našim mladima. U ovom času to može biti prijedlog za jedan od prvih rebalansa proračuna, ukoliko to vijeće usvoji.“ – pojasnio je gradonačelnik Mišković.

Naime, Grad Popovača zbog geografsko-prometnog položaja sve je poželjnije mjesto za život brojnih mladih obitelji iz ruralnih sredina te je velika potražnja za novim stanovima u samome centru. Zbog toga će Grad Popovača, osim podržavanja ove inicijative, podržati i investitore koji žele graditi na ovom području.