Prvi krug sastanaka gradonačelnika s poduzetnicima i obrtnicima

U Poduzetničkom inkubatoru Kutina održan je prvi krug sastanaka gradonačelnika Zlatka Babića s poduzetnicima i obrtnicima. Na sastanku su sudjelovali poduzetnici i obrtnici: Infolution – obrt za IT usluge, Mislav Kašner, EM2 d.o.o. – poduzeće za IT usluge, Kristijan Štefančić, Studio Lara Paula j.d.o.o. – kozmetičke usluge, Lara Coha, GEO KT d.o.o., poduzeće za pružanje usluga geodetskih mjerenja, Zoran Janković i BIM sustavi, obrt za konzultantske usluge u graditeljstvu, odnosno implementacijom BIM tehnologije za projektantske urede u graditeljstvu, Ivan Kvesić.

Također, sastanku su nazočili i upravitelji Poduzetničkog inkubatora Kutina, a to su Razvojna agencija Mrav d.o.o., direktor Tomislav Kojundžić i koordinator inkubatora Vlado Vujica.

Direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić  otvorio je sastanak te obrazložio koja je tema ovog susreta, te je istaknuo da je ovo jedan prvi u nizu sastanaka koji će se održavati s korisnicima Poduzetničkog inkubatora Kutina, a to su naravno poduzetnici i obrtnici.

Zbog epidemioloških mjera na sastanku nije moglo biti prisutno svih 29 korisnika inkubatora, stoga će se ovakvi sastanci i druženja s gradonačelnikom Zlatkom Babićem obaviti u više susreta. 

Tema sastanka, koju je predložio direktor RA Mrava Tomislav Kojundžić, bila je da se korisnici inkubatora pobliže upoznaju s gradonačelnikom na način da iznesu svoja iskustva u poslovanju kao i korištenju prostora Poduzetničkog inkubatora Kutina.

Svaki poduzetnik i obrtnik se predstavio te naveo čime se bavi, kakvo mu je tržište poslovanja u ovim kriznim vremenima te je li zadovoljan prostorom i pružanjem usluge upravitelja te pružanjem usluga akceleratora u kojem ima svoj obrt ili poduzeće.

Gradonačelnik Zlatko Babić tako je pobliže dobio informaciju od svakog poduzetnika i obrtnika, te je izrazio zadovoljstvo što inkubator služi svrsi.

„Drago mi je što su svi mladi poduzetnici koji rade u našem Poduzetničkom inkubatoru Kutina puni optimizma i bez posustajanja sa svojom djelatnošću, čak i u ovo vrijeme pandemije kada je korona suzila određeni krug poslovne aktivnosti, ali ipak nije ugrozila njihovu djelatnost u njihovim prvim poslovnim koracima. U ime Grada Kutine i u svoje osobno ime dajem im podršku u njihovoj daljnjoj aktivnosti te će im Grad Kutina uvijek biti na usluzi i za pomoć“

Također, gradonačelnik je naveo da Grad kroz niz mjera brine o svojim poduzetnicima i obrtnicima, a među mjerama je i davanje subvencija za nabavku opreme te poticajima za svako novo zapošljavanje. Istaknuo je  kako se intenzivno ulaže i u poslovne zone i Industrijsko-logističku zonu koje nude mnoge pogodnosti poduzetnicima koji žele proširiti svoju djelatnost, a čiji je prioritet potaknuti gospodarsku aktivnost koliko god je to moguće.

Lara Paula Coha, vlasnica salona za uljepšavanje izrazila je zadovoljstvo poslovnim prostorom u Poduzetničkom inkubatoru Kutina: „Jako sam zadovoljna prostorom koji mi je Grad Kutina pružio te se nadam se da ću i dalje uspješno surađivati sa Gradom Kutinom“.

„Imam marketinški obrt koji se bavi razvojem softvera i radim većinom za strane kompanije u Americi. Korisnik sam ovog poduzetničkog inkubatora i jako sam zadovoljan time što je Grad Kutina omogućio poduzetnicima da imaju gdje obavljati svoje djelatnosti te da mi poduzetnici možemo raditi u izvrsnim uvjetima koje nam pruža Poduzetnički inkubator Kutina“, rekao je Matija Kašner, vlasnik obrta Infolution – obrt za IT usluge.
(izvor: www.kutina.hr)