Radovi na Središnjem paviljonu sisačke bolnice bliže se kraju

Radovi na Središnjem paviljonu Opće bolnice dr.Ivo Pedišić u Sisku u punom su jeku te se bliže kraju. Ovim projektom provodi se rekonstrukcija bolničkog kompleksa, odnosno izgradnja Središnjeg paviljona i uspostava jedinstvene dnevne bolnice, te uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice Sisak.

Tijek radova komentirao je ravnatelj sisačke bolnice dr.Tomislav Dujmenović. „Gradnja tog paviljona je pri kraju. Radovi su već pri završetku, usporeni su samo upravo zbog ove pandemije, zbog zaraženih radnika i njihovih kooperanata. Najveći dio tog prostora već je spreman. Mi smo već proveli natječaj za opremu, tako da će bolnica u Sisku vrlo brzo biti jedna moderna bolnica“ – kazao je Dujmenović.

Ukupna vrijednost radova iznosi 107 milijuna kuna. „Ako sada računamo da imamo oko 22 tisuće metara kvadratnih neto medicinskog prostora, izgradnjom središnjeg paviljona dobit ćemo devet tisuća metara kvadratnih neto medicinskog prostora. Dobit ćemo objedinjeni hitni bolnički prijem dnevne bolnice, novi prostor za hemodijalizu, novi prostor za laboratorij. To će u prvom redu biti najveći dobitak za hitne bolesnike jer će se na jednom mjestu obavljati trijaža, prijam, dijagnostička obrada i nakon postavljene dijagnoze odmah će se nastaviti liječenje“ – istaknuo je Dujmenović.

Projekt je sufinanciran kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. „Kao što znate mi smo do sada imali paviljonski tip bolnice, pa se šetalo sa jednog odjela na drugi. Zbog ove povezanosti središnjeg paviljona s novom Internom i sa zgradom Kirurgije, svi dijagnostičke pretrage će se obavljati na jednom mjestu, a nakon toga nastaviti liječenje na odjelu Dnevne bolnice. Naravno to je benefit i za naše djelatnike jer će raditi u novom, suvremenom prostoru, ali i sa novom dijagnostičkom opremom“- zaključio je Dujmenović.