Foto natječaj – Pogled kroz fotografiju

Osnovna škola Popovača organizira Foto natječaj Pogled kroz fotografiju za sve učenike škole. Cilj ovog natječaja je  potaknuti i motivirati učenike da na drugačiji način promatraju školsku svakodnevicu i da to zabilježe pomoću fotografije, te potaknuti učenike na kreativno izražavanje te i ih poticati na amatersko bavljenje fotografijom.

Natječaj je otvoren od 1. prosinca 2020. do 20. svibnja 2021., a prva tema, za mjesec prosinac je „Moji prijatelji“. Svaki učenik može prijaviti najviše 3 fotografije u digitalnom formatu za svaku temu natječaja, a upute za prijavu objavljene su na školskoj stranici.

Prosudbeno povjerenstvo će svakoga mjeseca izabrati 10 najboljih fotografija u skladu sa zadanom temom. Nabolje mjesečne fotografije bit će izložene u školskom prostoru. Nakon završetka natječaja, Povjerenstvo će izabrati i nagraditi 3 najbolje  fotografije cjelokupnog natječaja. Za odabir najboljih fotografija bit će organizirano i online glasanje u koji se mogu uključiti svi učenici i učitelji škole.