Čestitka načelnika Velike Ludine

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana na proteklo razdoblje u Općini Velika Ludina osvrnuo se načelnik Dražen Pavlović.

„Poštovani građani i građanke!

Evo nas na kraju još jedne godine i to vrlo specifične, jer smo živjeli u okolnostima kakve nismo očekivali ni u najgorem scenariju. Ostaje nam za nadati se da će stanje pandemije izazvano virusom COVID-19 proći početkom slijedeće godine i da će ukupni učinci biti što manji.

Ulazeći u 2020. godinu bili smo optimistično raspoloženi, jer je u zadnjih nekoliko godina proračun rastao, dobivali smo sredstva iz EU fondova i taj pozitivan trend trebao se nastaviti, pa nam ostaje za nadati se da će tako i biti nakon ove 2020. godine u kojoj je došlo do zastoja u pozitivnim trendovima zbog krize.

Bilo je planirano financijski najviše projekata i dobar dio toga se ostvario, međutim zbog slabijeg punjenja proračuna nego što se očekivalo, manji dio projekata se nije završio, ali se prenosi u proračun za 2021. godinu, tako da sve što je planirano biti će i realizirano, ali sa malim odmakom. 

Općina Velika Ludina tijekom 2020. godine uložila je mnogo truda kako bi se svim stanovnicima i dalje pružali što kvalitetniji i povoljniji uvjeti života.

Od važnijih projekata rekonstruiran je i dograđen Dječji vrtić Ludina koji od rujna ove godine u potpunoj funkciji, a bio je najveća investicija u povijesti Općine Velika Ludina. Također, održavana je sva komunalna infrastruktura, društveni domovi, izgrađeno je jedno dječje igralište, značajni radovi su odrađeni na groblju Mala Ludina. Radili smo i radimo projekte u smislu građevinske dokumentacije, kako bismo što bolje mogli iskoristiti sredstva iz fondova EU, koja će nam ubuduće biti dostupna, neki od tih projekata su: trg u centru Velike Ludine, proširenje i rekonstrukcija Moslavačke ulice u Velikoj Ludini, rekonstrukcija županijske ceste kroz naselje Vidrenjak, športska dvorana Velika Ludina. Također, nadamo se i gradnji kanalizacije u naseljima Vidrenjak i Okoli, za što već imamo gotove projekte.

Ideja na kojima radimo ima puno te se nadamo da će se naša Općina nastaviti pozitivno razvijati.

U nadi da će 2021. godina biti što uspješnija, svim mještanima Općine Velika Ludina, kao i svim slušateljima Radio Moslavine i čitateljima Moslavačkog lista, želim blagoslovljen Božić te zdravu, sretnu i uspješnu nadolazeću 2021. godinu!“