Čestitka gradonačelnika Kutine Zlatka Babića

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić sugrađanima je uputio čestitku uz kratak osvrt na postignute rezultate u 2020. godini.

Drage Kutinčanke i Kutinčani,

uskoro ćemo ispratiti 2020. godinu koja je po svemu bila specifična. Usprkos COVID krizi koja je zahvatila cijeli svijet, pa tako i Hrvatsku, mi smo se trudili učiniti što je moguće više kako bi zadržali naše gospodarstvo i omogućili što kvalitetniji život našim sugrađanima u novonastaloj situaciji.

U 2020. realizirali smo niz projekata, te započeli s najvećim projektom Aglomeracije kroz koji će se uz pomoć europskih sredstava izgraditi vodovodi i kanalizacije u našim prigradskim naseljima. Istovremeno uspješno gradimo Društveni dom u Banovoj Jarugi, što je sukladno našem cilju, a to je ravnomjeran razvoj svih pripadajućih dijelova Grada Kutine. Napravili smo pješačko-biciklističke staze, obnovili smo ceste i brojne mjesne domove, a na tome ćemo i dalje raditi. Umirovljenike nismo zaboravili te smo im i ove godine dodijelili božićnice, a nije izostala niti pomoć udrugama mladih. Roditeljima i mladim obiteljima smo pomogli, uz ostalo, olakšavajući im kupnju udžbenika i školskog pribora.  Dakle, koliko god je to bilo moguće, radili smo i radimo na zacrtanim planovima.

U 2021. godini nastaviti ćemo s nizom projekata, ali i realizirati nove projekte. Među njima valja istaknuti kapitalni projekt poput izgradnje novog dječjeg vrtića u gradu Kutini čime ćemo zadovoljiti sve potrebne propisane standarde u dječjim vrtićima i veliku pažnju posvetit ćemo upravo našim mlađim sugrađanima. No potrebe svih generacija naš su zadatak, mi ih osluškujemo i radimo na tome da ih ravnomjerno pretočimo u projekte.

Ove godine, Božić smo dočekali u nešto drugačijem okruženju, no nadam se kako vam ne manjka božićnog duha. Neka vas toplina vašeg doma i vjera očuvaju te vam od srca želim da nadolazeće dane provedete u miru i radosti.

Želim Vam sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2021. godinu, da nastavimo zajedno istim tempom, radno i za dobrobit našeg grada.

S poštovanjem, Zlatko Babić, dip. ing.