Dan branitelja Grada Kutine

Dan branitelja Grada Kutine skromno je i svečano obilježen polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća podno Spomen križa na gradskom groblju. U čast Dana branitelja Grada Kutine maratonci Udruge Heroji ne umiru trčali su od G. Gračenice do Kutine.
“U Domovinskom ratu hrvatski vojnik prvi se put borio za Hrvatsku. Danas imamo slobodnu i demokratsku Hrvatsku koju u miru trebamo zajedno graditi kako smo se u ratu zajedno borili za Domovinu.”, rekao je Damir Badanjak, predsjednik Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te je dodao kako trajno trebamo čuvati uspomenu na 66 poginulih branitelja s kutinsko područja.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je braniteljima i čestitao im Dan branitelja Grada Kutina. “Ispunjava nas to ponosom i obvezuje nas da čuvamo dostojanstvo branitelja i promičemo vrijednosti Domovinskog rata.”, rekao je gradonačelnik Kutine.
Molitvu za branitelje predvodio je kutinskih župnik Ivan Hrena, a branitelje i spomen križ blagoslovio je Giorgio Liunga, apostolski nuncij u Hrvatskoj.
Uz Dan branitelja Grada Kutine danas će u Galeriji Muzeja Moslavine biti otvorena izložba posvećena 25. godišnjici oslobodilačkih akcija Bljesak i Oluja.