10 godina rada KUD-a “Jelenčanka”

Društveni dom Ivice Pajera u Gornjoj Jelenskoj, u petak 25. rujna, bio je domaćin proslave 10-te obljetnice rada Kulturno-umjetničkog društva „Jelenčanka“ i promocije knjige „Zvijezdo sjajna usred Moslavine“.

Svečanosti su nazočili brojni uvaženi gosti među kojima je bio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec, gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković, gradska pročelnica UO za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež, predsjednik VMO Gornja Jelenska Miroslav Matić, ravnatelj OŠ Popovača Dražen Mlakar, direktor Komunalnih servisa Popovača Marijan Belančić te predstavnici mjesnih udruga i prijateljskih KUD-ova.

Kako je naglasila autorica, prof.Slavica Moslavac, knjiga ne govori samo o deset godina rada KUD-a “Jelenčanka”, već i o graditeljstvu, običajima i starosjediocima Gornje Jelenske.

Na 60 stranica koliko broji, nalazi se pregršt fotografija i notnih zapisa, a na samome kraju nalazi se i popis aktivnih članova u ovoj godini, kao i popis svih tijekom desetogodišnjeg rada. Na njih gotovo 140 posebno je ponosna predsjednica društva Ksenija Tomac Špoljarić, koja je na svečanosti naglasila kako je na samu ideju o osnutku došla dok je imala tamburaše, fotografa i „sebe“.

Uz nju, zahvalnu su te večeri primile i voditeljica društva Katica Tomac, te Ivanka Barbarić, osoba koja je najzaslužnija za izradu i očuvanje narodnog ruha ovog društva.