Projekt Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ aktivno djeluje na provedbi projekta  Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu koji vodi Kutinčanka dr.sc. Daša Poredoš Lavor. Jedna od osobitosti projekta je izrada promotivnog spota (audio-video sadržaja) u kojem sudjeluje partneri, suradnici i korisnici projektnih aktivnosti, a sve u svrhu promicanja prava osoba starije životne dobi, prevencije nasilja nad i među djecom, odgovornog međugeneracijskog dijaloga, te aktivnog i zdravog suživota svih dobnih generacija u društvu. Ovaj audio-video materijal nastao je u vrijeme pandemije COVID-19 virusa, te je oblik informiranja, edukacije i podrške u kriznim vremenima, korištenjem suvremenih tehnologija i izvedbene umjetnosti.
“Drago nam je što smo uspjeli izdvojiti razne segmente provedbe projekta i staviti ih u stvaranje ove lijepe životne priče, za koju vjerujemo da će se u vidu zajedničke suradnje razvijati i dalje”, istaknula je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor, te uputila zahvalu za sudjelovanjem u projektnim aktivnostima svim sudionicima.
Pregled audio-video sadržaja, preuzimanje i daljnje dijeljenje istoga u informativno-edukativne svrhe, te promociju projektnih aktivnosti moguće je putem linka:

Youtube link : https://www.youtube.com/watch?v=-MPxWaV9Ggg  

Kod: <iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/-MPxWaV9Ggg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Projekt Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu, financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Knjižnica i čitaonica Kutina i Općina Hrvatska Dubica. Projekt se provodi na području Sisačko-moslavačke županije od prosinca 2019. do kraja lipnja 2020. (moguće će biti produžetka roka provedbe projekta), te na digitalnoj edukativnoj platformi Edmodo.