Povećanje nezaposlenosti za 2,6%

Nezaposlenost na području Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Kutina koje pokriva područje od Velike Ludine do Jasenovca, krajem ožujka povećana je za 2,6 % u odnosu na prethodni mjesec. To je za 69 nezaposlenih osoba više nego koncem veljače. Tako se na evidenciji HZZ-a na cijelom Područnom uredu nalazi 2 775 nezaposlenih osoba. Prema podacima PU HZZ-a Kutina u Ispostavi Kutina nezaposlenost je povećana za 2,1%, u Ispostavi Novska povećanje iznosi 3,4%, a u Ispostavi Popovača povećanje nezaposlenosti u odnosu na prethodni mjesec iznosi 2%.
  Na Zavodu za zapošljavanje s područja Kutine nalazi se 1.035 nezaposlenih osoba, najviše sa završenom trogodišnjom srednjom školom. Prema pojedinačno stečenim zvanjima najviše nezaposlenih na evidenciji zavoda su ekonomisti SSS, prodavači, krojači, frizeri, i maturanti opće gimnazije.
 U odnosu na ožujak prošle godine uočeno je povećanje nezaposlenosti za 0,9%.
 Iz evidencije zavoda za zapošljavanje PU Kutina u ožujku su zaposlene 183 osobe, najviše sa završenom srednjom školom. Izvan područja koje pokriva PU Kutina zaposleno je 57 osoba, a u inozemstvu njih 10.
Tijekom ožujka poslodavci su Zavodu prijavili 89 potreba za radnicima. Najviše su se tražili radnici iz područja građevinarstva i prerađivačke industrije.