Lovci iz naše županije mogu izlaziti u pojedinačne lovove uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje su na snazi

Na konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu Sisačko-moslavačke županije, načelnik Stožera Roman Rosavec je predstavio neke od novih odluka koje su stupile na snagu. Naime, nakon zahtjeva domaćih poljoprivrednih gospodarstava i poljoprivrednih proizvođača, kao i lovačkih udruga, o mogućnosti pojedinačnih lovova, izlazaka u lovišta radi sprječavanja šteta na usjevima ali i zbog kontrole brojnosti stanja divljači, Stožer je donio neke nove odluke.

„Želim reći da je danas Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije donio odluku, na preporuku Nacionalnog stožera koji je dozvolio da donesemo takvu odluku, temeljem kojeg naša lovačka društva, odnosno lovci mogu izlaziti u pojedinačne lovove, uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje su još uvijek na snazi i još uvijek važeće“, pojasnio je Rosavec.

Dodaje kako će lovačka društva morati voditi evidenciju ulazaka i izlazaka iz lovišta. „Također, ovom odlukom zadužene su odgovorne osobe, a to su prvenstveno predstavnici ovlaštenika odnosno vlasnici lovišta da vode evidenciju o ulasku i izlasku lovaca iz lovišta, kako ne bi bilo nekontroliranog i stihijskog odlaženja u grupne lovove, te o tome najkasnije do petoga u mjesecu informirati ovaj Stožer kako bi on sukladno i važećim markicama koje su doznačene i dostavljene u lovačka  društva, mogao dalje proslijediti prikupljene informacije“, zaključio je Rosavec pojašnjavajući novu odluku županijskog Stožera.