Promicanje i očuvanje vrednota Domovinskog rata

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ podružnica Kutina prošle je godine bila uspješan domaćin 9. Sportskih susreta Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije. „To je obilježilo rad Udruge protekle godine i ponosni smo što smo bili dobar organizator i domaćin našim prijateljima, braniteljima iz cijele Hrvatske.“, istaknuo je Mladen Bolarić, predsjednik Udruge te je zahvalio Gradu Kutini bez čije velike pomoći i podrške Susreti ne bi bili tako uspješni.
U izvještaju o radu kojeg je pročitao Nikola Stojanović, tajnik Udruge istaknuto je kako je Udruga branitelja policije Kutina prošle godine provodila dva projekta te je bila uspješna u pružanju pomoći hrvatskim braniteljima u ostvarivanju njihovih zakonskih prava. Udruga je također aktivno sudjelovala u obilježavanju svih važnih datuma uz Domovinski.
Mladen Bolarić, ponovo je izabran za predsjednika Udruge hrvatskih branitelja policije SMŽ podružnica Kutina u četverogodišnjem mandata.
U Planu rada za ovu godinu Udruga će provesti sve aktivnosti i manifestacija kao i prošle godine s istim ciljem: očuvanje vrednota Domovinskog rata i digniteta hrvatskih branitelja. Također Udruga će i dalje aktivno pružati stručnu pomoć braniteljima u zaštiti i ostvarivanju njihovih prava.
Damir Badanjak, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata ukratko je članove Udruge upoznao s nekim novinama u ostvarivanju prava branitelja te o napretku izgradnje zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana. „Grad Kutina zahvalan je braniteljima policajcima na njihovu doprinosu u obrani i izgradnji Domovine te će i dalje unapređivati suradnju sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, rekao je to zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš.