Grad Kutina sufinancirat će sterilizaciju pasa i mačaka, najavljena i gradnja Prihvatilišta za životinje

Prihvatilište za životinje u Kutini planira se graditi u južnom dijelu grada, istočno od Sisačke ulice u naselju Krč i u blizini Industrijsko-logističke zone. Lokacija je udaljena 500 m od obiteljskih kuća, površine je 10 tisuća m2 te je zemljište u vlasništvu Grada Kutine. „To su preduvjeti da bismo krenuli u projekt izgradnja prihvatilišta za životinje.“, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na predstavljanju arhitektonskog rješenja Prihvatilišta za životinje.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Procijenjena vrijednost Prihvatilišta je oko 7 mil. kn. Gradilo bi se u fazama te bi uz smještaj za napuštene životinje bila izgrađena veterinarska ambulanta i hotel za pse čime bi prihvatilište imalo i komercijalnu djelatnost. Ovaj će projekt biti predstavljen Županiji te gradovima i općinama na području županije kako bi se ispitalo postoji li interes da sudjeluju u izgradnji i tako riješe problem sa zbrinjavanjem napuštenih životinja na području svojih JLS. Predstavnici Udruge prijatelja životinja Faun Kutina, Veterinarske stanice Kutine te predstavnici Županije izrazili su zadovoljstvo što se kreće u realizaciju ovog projekta te su dodali kako se o ovom rješenju treba još raspravljati kako bi se došlo do optimalnog rješenja za dobrobit životinja i u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja. Hrvoje Krmelić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj istaknuo je kako će buduće Prihvatilište za životinje imati ulogu i u socijalizaciji pasa čemu Grad Kutine već sada pridaje veliku pažnju. Tako je pročelnik Krmelić najavio kako će Grad Kutina ove godine sufinancirati kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka.

Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj

Javni Poziv za dodjelu subvencija za kastraciju i sterizlizaciju pasa i mačaka Grad Kutina će, kako je najavljeno, objaviti uskoro na svojim internetskim stranicama.