Utrkama najmlađih otvorena nova atletska staza u Kutini

Utrkom djece Dječjeg vrtića Kutina danas je službeno otvorena nova atletska staza na gradskom stadionu u u Kutini.

Riječ je o tartan stazi koja će kutinskim atletičarima i ostalim sportašima značiti adekvatne uvjete za treniranje koje im je niz godina bilo otežano jer je stara staza bila uništena. Atletsku stazu u potpunosti je financirao Grad Kutina s 2 mln kn uloženih sredstava.
 

Na stadionu u Kutini okupili su se danas atletičari mlađe generacije koji su simbolično održali nekoliko utrka, a među njima su trčala djeca Dječjeg vrtića, te članovi Atletskog kluba Moslavina koji je nedavno proglašen najuspješnijim atletskim klubom u Sisačko moslavačkoj županiji.
  

Okupili su se i brojni sportski djelatnici, podupiratelji iz područja atletike i olimpijskog sporta, te predstavnici Grada Kutine i Sisačko moslavačke županije. Direktor Sportskog centra Kutina Renato Habek pozdravio je tom prilikom sve prisutne, te među ostalima zahvalio i svom prethodniku Marcelu Vučetiću koji je ovaj projekt uvrstio kao prioritetan. Zahvalio je i gradonačelniku Kutine na podršci te najavio prve utrke na novoj stazi.

“Program je osmišljen pod nazivom “Naraštaj za budućnost”, a naziv sve govori. Prvu štafetnu utrku simbolično će održati djeca Dječjeg vrtića Kutina koja su ujedno i pobjednici olimpijade dječjih vrtića, a više utrka otrčat će članovi Atletskog kluba Moslavina. Na 1000 metara utrku će trčati stariji afirmirani atletičari Kutine, ali i Hrvatske. Važno je dodati kako će danas pokaznu vožnju invalidskih kolica izvesti i članovi AK Odisej čime želimo istaknuti i kutinske uspjehe u paraolimpijskom sportu” , rekao je direktor Sportskog centra Kutina.

Simbličnom otvaranju nove atletske staze prisustvovao je i zamjenik župana Roman Rosavec koji je pohvalio ulaganje Grada Kutine u sport čiji su rezultati bili vidljivi i na dodjeli nagrada za najuspješnije sportaše Sisačko moslavačke županije. Rosavec je tom prilikom posebno pozdravio i trenera Atletskog kluba Moslavine, Ivana Desića.  

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić otvorio je atletsku stazu uz zahvalu svima koji su participirali u ovom projektu. “Rezultati naših atletičara i paraolimpijaca su izuzetno dobri i na ovaj način im želimo zahvaliti. Atletsku stazu smo sami financirali i nadam se da ćemo time našim atletičarima omogućiti da ostvaruju još bolje rezultate, te da se i naši najmlađi još više uključe u atletiku. Istovremeno i svi oni koji se rekreativno bave sportom mogu ovdje trenirati”, poručio je gradonačelnik.



Stvaranje boljih uvjeta za kutinske atletičare pozdravio i Ivan Veštić predsjednik Hrvatskog atletskog saveza koji je uz brojne sportske djelatnike i podupiratelje atletike s gradske i državne razine prisustvovao prvim utrkama na novoj tartan stazi.

“Tradicija atletike u Kutini je velika i poznato je da je Kutina dala puno vrhunskih atletičara . Ovo je velika nagrade za sve one koji su kroz desetljeće radili na polju atletike u Kutini. Bit atletske staze je njezina nužnost ne samo za atletiku, nego i za škole, vrtiće i građane, te će sigurno doprinijeti i razvoju ostalih sportova u gradu Kutini”, rekao je direktor Hrvatskog atletskog saveza.

Nakon kuglane i atletske staze Kutini slijede dalja ulaganja u sportsko rekreativnu infrastrukturu. Sljedeće je na redu uređenje dvorane IV za treniranje, osobito članova AK Odisej, koji su danas također sudjelovali u sportskom programu pokaznom utrkom kolicima namijenjenim osobama s invaliditetom.