Novi predsjednik za novi zamah DVD-a Husain

DVD Husain protekle je godine ostvario planirane aktivnosti prema programu rada iako godina nije bila laka za dobrovoljne vatrogasce u Husainu. Pred kraj godine zbog zdravstvenih je razloga nakon više od 30 godina s mjesta predsjednika DVD-a odstupio Milan Podhraški. Na izvanrednoj skupštini za predsjednika je izabran Zlatko Podhraški. „Novi, mladi predjsednik donosi novu energiju i novi zamah u radu DVD-a Husain, koji se ističe velikim brojem mladih i uspješnom radu s mladima.“, rekao je Ivan Miklenić, čestitajući novom predsjedniku i DVD-u Husain na uspješnom radu u ime svih DVD-a u Vatrogasnoj zajednici Grada Kutine.
DVD Husin protekle je godine uz sve redovne aktivnosti sudjelovao u 5 intervencija u spašavanju ljudi, imovine i životinja. „DVD je operativno spreman. Imali smo kvar na našem glavnom vatrogasnom vozilu TAM 80, ali unatoč tome građani uvijek mogu računati na pmoć vatrogasaca DVD Husain.“, rekao je novi predsjednik Zlatkot Podhraški.
DVD Husain okuplja 131 člana, od toga je veliki broj aktivnih koji redovito vježbaju i sudjeluju u edukativnim programima. Osobita pozornost pridaje se radu s djecom i mladima. „Protekle godine uređivali smo novu garažu i poligon za vježbanje djece i mladih. Cilj nam je da ove godine taj projekt završimo.“, istaknuo je Zlatko Podhraški te je zahvalio donatorima i članovima DVD-a Husain koji iskazuju veliki entuzijazam u svim aktivnostima društva.
Ove godine, ako i svih ranijih godina nastavit će se s aktivnosti u cilju prevencije požara, edukacije. DVD Husain će i ove godine sudjelovati u brojnim manifestacijama na području Grada Kutine te u svibnju u obilježavanju Mjesea zaštite od požara i događanjmia koje organizira JVP Kutina u Danu otvorenih vrata.
Čestitke na uspješnom radu uputili su predstavnici gostujućih DVD-a te Mario Paluh u ime VZG Kutine. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pridružio se čestitkama te je podsjetio kako je protekle godine završena obnova voznog parka 19 DVD-a i VZG Kutine, a ove će godine započeti obnova vatrogasnih domova u naseljima na području Grada Kutine.