„Kud si krenula?“ – promocija knjige spisateljice Nastje Kulović

U kutinskoj Knjižnici i čitaonici predstavljena je knjiga “Kud si krenula?” spisateljice Nastje Kulović.
Riječ je o prvoj objavljenoj knjizi autorice iz Siska koja je naišla na odličan odziv čitalačke publike, osobito one koja se susrela s bolešću unutar svojih obitelji.  
 

Knjiga je autobiografskog karaktera i tematizira na slojevit način važne teme koje se isprepliću u obitelji koje žive s bolešću, situacije i isprepletene osjećaje koji se kreću od potonuća, do sreće, ljubavi i zahvalnosti.
 

 Autorici knjige nije bilo lako ogoliti svoje osjećaje živeći u obitelji sa sestrom oboljelom od multiplaskleroze, i pri tome biti „ono zdravo dijete“ čemu je posvećen prvi dio knjige. Koliko su izraženi osjećaji ljubavi i empatije za člana obitelji, toliko je u onom zdravom djetetu i potisnute ljutnje, osjećaja zapostavljenosti i izostanka prava na probleme koje svako dijete ili tinejdžer ima. Zanimljiva je to tema o kojoj se manje piše i govori upravo zbog činjenice da od bolesti nema goreg. Međutim život Nastje Kulović zaokreće se kada i sama dobiva dijagnozu multiplaskleroze, te se knjiga razvija u jednu priču ispričanu s obje strane života.

„Da bi drugi vidjeli mene koja sam odrastala kao stakleno dijete, ali da bih se i ja sama vidjela, morala sam dobiti dijagnozu multiple skleroze, baš one od koje je bolovala moja sestra i ostati bez vida na oku, a onda preuzeti odgovornost za svoje zdravlje i svoj život.
Ovo je knjiga o različitim putovima kojima možemo ići do krajnjeg odredišta.
Zato sam se pitala isto ono što me pitala i Multipla Skleroza: kud sam krenula umjesto kamo sam krenula.
Greška u naslovu je namjerna.
Ovo je moje priznanje svemu onome što je prethodilo da bih mogla jednostavno reći: Ja sam Nastja Kulović, spisateljica“

Na predstavljanju knjige u Kutini autorica je naišla na vrlo dobar prijem posjetitelja, a kroz razgovor koji je moderirala ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper mogli su se čuti zanimljivi odlomci knjige „Kud si krenula?“ koja čitatelja potiče na postavljanje pitanje kuda je i sam krenuo u svome životu. Priča Nastje Kulović može biti i pričom svakoga od nas, jer nitko ne zna što ga i kada na životnom putu čeka, no lijepo je spoznati kako i vrlo teške životne situacije mogu biti inspirirajuće i pune nade.
 

Promociji je u ime Grada Kutine prisustvovao pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine, Željko Tomičić.