LAG Moslavina dodijelio potpore OPG-ima po III. LAG Natječaju

U LAG-u Moslavina OPG-ima, predlagateljima projekata za sufinanciranje po III. LAG Natječaju uručene su Odluke i potpisani ugovori o sufinanciranju odobrenih projekata.
Riječ je o Natječaju za potpore velikim poljoprivrednicima za „Restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstva, koji je sukladan tipu operacije 4.1.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Ukupan iznos potpora koja je dodijeljena po ovom Natječaju iznosi oko 3 milijuna kn, dok je vrijednost odobrenih projekata 7 mil. kn.

Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina izrazila je zadovoljstvo provedenim natječajem i interesom poljoprivrednika za LAG-ove natječaje.

Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina

LAG Moslavina bio je prvi LAG u Hrvatskoj ovlašten za dodjelu potpora. Uspješno su provedena tri natječaja i sva sredstva su dodijeljena za razvoj lokalnih sredina na području LAG-a Moslavina, istaknuo je Zlatko Babić, predsjednik LAG-a te je najavio planove za novu financijsku omotnicu od 2021. godine.

Zlatko Babić, predsjednik LAG-a Moslavina

Područje LAG-a Moslavina je veliko i pritisak za potpore s terena je ogroman. „Na ovom trećem Natječaju odobreno je sufinanciranje 13 projekata iz 10 JLS. Kako bi LAG u idučem programskom razdoblju imao veću ulogu i više doprinosio ravnomjernom razvoju svog područja potrebna su veća sredstva koja bi se usmjerila u razvojne projekte.“, istaknula je Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina.

Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina

LAG Moslavina i ostali LAG-ovi nadaju se da će Ministarstvo poljoprivrede, kao upravljačko tijelo za potpore iz Programa ruralnog razvoja shvatiti mogućnosti koja se kroz LAG-ove otvara i da će tu priliku htjeti i znati iskorsiti, jer potrebe svog područja, najbolje uočavaju i razumiju ljudi koji žive na tom prostoru.