Tradicionalni predblagdanski prijem Sisačko-moslavačke županije

U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić organizirao je svečani prijem. Domjenak koji je sada već postao tradicija privukao je velik broj osoba iz kulturnog, gospodarskog i društvenog života  gradova i općina u županiji. „Ovo je šesti put po redu da sam kao župan domaćin prijema koji organizira Sisačko-moslavačka županija. Prije mjesec i nešto dana, točnije 4. studenog prošlo je pet punih godina otkako sam na mjestu prvog čovjeka Sisačko-moslavačke županije i mislim da smo u tih pet godina napravili jednu dobru suradnju svih vas. Da je tome tako, govori i vaš veliki odaziv“ – istaknuo je župan Žinić.

Prijem je bio i prigoda da se osvrne i na godinu koja je na izmaku,a kao najznačajnije postignuće istaknuo je milijardu i 28 milijuna kuna koje, za niz projekata, županijska Razvojna agencija Simora povlači iz različitih fondova Europske unije i domaćih ministarstava.

Na kraju svog obraćanja, zahvalio je svima na suradnji, poručivši kako je, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme, potrebno donijeti nadu i ljudima koji žive u beznađu. „Moja poruka je upravo da se u ovo božićno, predblagdansko vrijeme, prisjetimo naših susjeda koje možda i ne vidimo, zaokupljeni sami sobom, svojim nekim uskim interesima. Upravo je božićno vrijeme takvo da jedni drugima pružimo ruku. Čestit vam i blagoslovljen Božić i sretna, uspješna i zdrava 2020. godina“, poručio je župan.

Sretan i blagoslovljen Božić poželio je i sisački biskup Vlado Košić, pozvavši sve na veću odgovornost za svoj način postupanja, svoje ponašanje i kako je rekao, „upravljanje onim što nam je Bog dao, što su nam ljudi povjerili“. „Neka vas radost Božića i svjetlo koje nam on daje prati i u Novoj godini, da bude sretna i blagoslovljena“, poručio je biskup uz prigodni blagoslov.

Dodajmo kako je na početku ovog prijema, gostima prikazan i kratki promotivni film o ljepotama i prirodnim resursima, te raznolikoj turističkoj ponudi Sisačko-moslavačke županije.