35. Repušnički susreti – nasljeđe koje ne izumire

Predstavom „Martin i komedijaši“ kazališne skupine iz Ivanca započeli su Repušnički susreti u Lonjskom polju u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine i brojne partnere.

 Ovo su bili jubilarni 35. po redu Repušnički susreti u Lonjskom polju kojima se spaja priroda i tradicija moslavačkog kraja, uz svesrdnu podršku mještana sela.

Manifestacija se oslanja na nasljeđe kroz predstavljanje starih običaja, popularizaciju zaboravljenog lonjsko – poljskog života, kao što su izrada suvenira od raznovrsnog bilja, ekološka gastronomska ponuda OPG-a, jahanje, vožnja kočijama i čamcima.


 Susreti su uključivali bogate sadržaje, likovnu koloniju, i etnografsku izložbu, te izložbu ribarskog alata, uz moslavačke specijalitete, šarane na rašljama, te biciklistički razgled Lonjskog polja i njegovih potencijala. Za djecu je organizirana animacija, te rekreativno sportske aktivnosti kao što je turnir limača NK Repušnice.



Susrete je otvorio u ime pokrovitelja, Grada Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić koji je zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem obišao događanja na raznim lokacijama. Među gostima susreta bila je i Marijana Petir koja je KUD Repušnicu na čelu sa Sanjom Durbek predstavila u Briselu tijekom mandata u EU parlamentu. Gradonačelnik je pohvalio organizaciju susreta i sve kvalitetne sadržaje koje promoviraju Repušnicu, ali i Grad Kutinu. Tradicionalno na susretima je održan mimohod folklora i nastup kulturno umjetničkih društava, a društava je uz domaći KUD Repušnicu, bilo iz svih krajeva Hrvatske:

Nastupili su:
KUD “Kunjka” Tkon
KUD “Kustošija” Zagreb
KUD “Stenjevec” Stenjevec
Zbor udruge umirovljenika grada Kutine “Za tvoju dušu” 
HKUD “Tamburica” Koraće
KUD “Ivančice” Kutina
KUD “Lipovac” Generalski stol
KUD “Mala Gorica” Mala GoricaKUD “Sloga” Veliko Trgovišće
Repušnički susreti završili su zabavnim programom uz TS Oldajtmeri i Begini.

Organizator susreta je TZ Grada Kutine uz brojne partnere, a aktivno su uključeni bili DVD Repušnica, KUD Repušnica, MO Repušnica, Udruga Topot, Udruga Hanja, Udruga stočara „Vrbak”, PP Lonjsko polje te brojni sponzori i pokrovitelji među kojima Grad Kutina i Sisačko moslavačka županija.